3 leerlingen in de finale van de Wiskunde Olympiade!

Niet minder dan drie leerlingen van onze school hebben zich geplaatst voor de nationale finale van de Wiskunde Olympiade!

In de Junior Wiskunde Olympiade  zijn Bjorn Kenis (4 Latijn-Wiskunde) en Wout van Herck (4 Wetenschappen-Economie) de finalisten.

In de Vlaamse Wiskunde Olympiade is Lieven van Baelen (6 Wetenschappen-Wiskunde) de finalist!

Deze prestaties zijn uitzonderlijk: na de eerste ronde en de halve finale zijn slechts 80 leerlingen toegelaten voor deze nationale finale.

Deze zeer mooie prestatie bevestigt het uitstekende resultaat van vorig schooljaar toen onze school ook al door twee leerlingen in de finale werd vertegenwoordigd.

Bjorn, Wout en Lieven worden op woensdag 25 april verwacht in de VUB in Brussel voor de finale.

Ook in de breedte hebben onze leerlingen in de eerste ronde van de Wiskunde Olympiade heel sterke prestaties neergezet. Niet minder dan 13 leerlingen van onze school gingen immers door naar de tweede ronde. Voor de Junior Wiskunde Olympiade waren 7 leerlingen geselecteerd en voor de Vlaamse Wiskunde Olympiade  6 leerlingen.

De doorstromers voor de Junior Wiskunde Olympiade zijn Stijn Caerts (4 Latijn-wiskunde), Wies Claeys (4 Grieks-Latijn), Fien Hens (4 economie-wiskunde), Pauline Janssens (4 Grieks-Latijn), Bjorn Kenis (4 Latijn-wiskunde), Aurelia Steyaert (3 Grieks-Latijn)  en Wout van Herck (4 wetenschappen-economie).

De doorstromers voor de Vlaamse Wiskunde Olympiade zijn Katelijne Caerts (6 wetenschappen-wiskunde), Glenn Cools (6 wetenschappen-wiskunde), Bob Oeyen (5 wetenschappen-wiskunde), Vincent Smet (5 wetenschappen-wiskunde), Lieven van Baelen (6 wetenschappen-wiskunde) en Arno Vanbroekhoven (6 wetenschappen-wiskunde).

Proficiat aan Bjorn, Wout, Lieven, aan alle leerlingen die deelgenomen hebben aan de Olympiade en aan alle begeleidende leerkrachten.