Weerbaarheidstraining voor 2de jaars

Op SJB zullen een aantal sessies rond weerbaarheid en sociale vaardigheden voor leerlingen van het tweede jaar worden georganiseerd. De sessies zijn gebundeld onder de naam BELIEVE IN YOU!RSELF.

Er zullen vijf sessies georganiseerd worden op 7, 14, 21 en 28 november en 5 december. Deze zijn bedoeld voor leerlingen van het tweede jaar. Ze vinden plaats van 12.30 uur tot 14.00 uur in de Stille Ruimte van de school.

Evelien Leppens (stagiaire bij de socio-emotionele leerlingenbegeleiding (SEB) van het Sint-Jan Berchmanscollege) geeft deze vormingen in het kader van haar stage van haar opleiding Sociaal Werk aan de Thomas More Hogeschool. Bij de uitvoering van deze sessies zal Evelien Leppens ondersteund worden door leden van de socio-emotionele leerlingenbegeleiding, Elio Loos en Christel Theunis.

We vertrekken elke sessie vanuit de talenten van de leerlingen. Elke sessie wordt er rond een ander thema gewerkt:

  • sessie 1: “Ontdek je talent” Hierbij gaan we werken aan zelfvertrouwen en zelfbeeld en gaan de leerlingen hun kwaliteiten of talenten ontdekken.
  • sessie 2: “Body language” Tijdens deze sessie leren de leerlingen de invloed van hun lichaamstaal kennen.
  • sessie 3: “Ken je gevoel” Het thema dat tijdens deze sessie centraal staat is omgaan met gevoelens en emoties.
  • sessie 4: “Lekker ontspannen” Heel wat leerlingen lopen zichzelf wel eens voorbij. Daarom is het belangrijk dat ze weten hoe ze zich kunnen ontspannen en meer tot rust kunnen komen.
  • sessie 5: “Zeg ‘ns nee” Hierbij leren de leerlingen hun grenzen kennen en leren ze ook hoe ze die kunnen aangeven aan anderen.

Tijdens deze sessies focussen we op het versterken van de sociale competenties, de weerbaarheid, de draagkracht en het probleemoplossend vermogen. Op deze manier werken we preventief. Daardoor voelen jongeren zich beter in hun vel en krijgen ze meer vertrouwen in hun eigen mogelijkheden.

De betrokken leerlingen en ouders hebben alle info voor inschrijving ontvangen. Wie toch meer info wil: evelienleppens@hotmail.com