22 februari: Frequenza

We stellen vast dat heel wat oud-leerlingen van SJB professioneel bezig zijn met muziek en kunst. In een nieuw cultureel initiatief van onze school willen we de vernieuwde podiumzaal openstellen om (jong en ouder) talent van eigen bodem verder te laten kiemen en zich te laten ontwikkelen bij middel van optredens en tentoonstellingen.

Als allereerste activiteit brengen we, in samenwerking met de Oud-leerlingenbond, op vrijdag 22 februari 2013 een primeur voor België: een klassiek concert van het jonge internationale ensemble ‘Frequenza’ uit Duitsland.

Het beloftevolle trio ‘Frequenza’, met oud-leerlinge Senne Coomans als artistiek boegbeeld, brengt een gedurfd klassiek programma: Schumann, Bartók, Khatchaturian, Debussy en Milhaud.

Het bijzondere aan dit ensemble is dat de leden uit verschillende nationaliteiten bestaan en samen negen talen spreken.

De nieuwsgierigheid naar een zelden uitgevoerd werk van Hindemith bracht de jonge studenten van de “Hochschule für Musik und Tanz”  in Keulen bijeen. Inmiddels hebben zij diverse programma’s uitgewerkt.

Die vrijdagnamiddag brengt ‘Frequenza’ onder andere een aangepast programma voor onze zesdejaars ASO als culturele activiteit.

Senne Coomans (klarinet), Anna Karapetyan (piano) en Arsenis Selalmazidis (viool) presenteren in onze sfeervolle podiumzaal een intimistische uitvoering die het gure winterweer ongetwijfeld zal doen vergeten …

De opbrengst van het optreden komt – net als het zeer geslaagde buffet van onlangs – ten goede aan het bouwfonds.

Meer inlichtingen over dit aanstormend talent vindt u op www.frequenza.be.
Aanvang: 20 uur. Toegangsprijs: € 10 (<18 j.: € 5). Voor meer informatie: 0473 655 087.

Met dit unieke concert vangt u drie vliegen in één klap: u geeft jonge artiesten een luisterend oor, u steunt de noodzakelijke bouwplannen van onze school én u krijgt gegarandeerd een hoogstaand concertgebeuren voorgeschoteld!

Wij hopen van harte u te mogen weerzien op een van onze aanstaande evenementen!