3de en 6de jaar: ‘This is Nicaragua’

Op dinsdag 19 februari gingen onze 3de jaars (voormiddag) en onze 6de jaars (namiddag) d.m.v. het bijwonen van de toneelvoorstelling ‘This is Nicaragua’ – mede opgezet door leerlingen en leerkrachten van SJB – op ‘mini-inleefreis’ naar Nicaragua.

Veertig Molse jongeren speelden deze podiumvoorstelling in ’t Getouw in Mol. De tieners beeldden er de belevenissen uit van hun inleefreis naar de Molse zusterstad Santo Tomas in Nicaragua tijdens de paasvakantie van 2012. Ze maakten er kennis met de armoede en de verschillende problemen van de lokale bevolking.

De gebeurtenissen lieten de jongeren niet onberoerd en daarom besloten ze er samen een podiumvoorstelling van te maken, samen met de hulp van vier Nicaraguanen. Ze zien het als een creatieve uitlaatklep om hun ervaringen met anderen te delen.

De jongeren oefenden heel hun vakantie om er een schitterend spektakel van te maken met theater, film, voordracht, sketches en muziek.

Onze 6de jaars konden alzo ervaren hoe hun leeftijdsgenoten van SJB de inleefreis van 2012 beleefden. Onze 3de jaars werden alzo mogelijk warm gemaakt om deel te nemen aan een volgende inleefreis.

Op 23 februari om 20.00u kan het ruime publiek deze voorstelling gaan bekijken in het Getouw. Kaarten voor deze voorstelling kosten 5 euro en zijn te verkrijgen in de Oxfam Wereldwinkel in Mol.