Depressie bij pubers: 14 maart

De ouderraden van de 4 secundaire vrije scholen in Mol (KSOM) organiseren met de Dienst Opvoedingsondersteuning Mol op donderdag 14 maart 2013 om 19.30 uur een gezamenlijke infoavond voor het grote publiek. (Groot)ouders, leerkrachten, opvoeders en alle verdere geïnteresseerden zijn immers welkom op de infoavond “Pubers en depressie herkennen en begrijpen”. Deze infoavond word gegeven door de bekende kinderpsychiater Lieve Swinnen.

Iedereen krijgt in zijn leven wel eens een kleine of grote tegenslag te verwerken. Je voelt je wat neerslachtig. Duurt dit een paar weken, is het gevoel zeer heftig en heb je er geen controle meer over, dan is er sprake van depressie.

Ook pubers kunnen een depressie doormaken. Tijdig herkennen en behandelen helpt naast het verminderen van het lijden van pubers ook voorkomen dat de depressie een chronisch karakter krijgt en dat de pubers er ook op volwassen leeftijd nog regelmatig last van hebben.

Deze infoavond is bedoeld voor alle leerkrachten, ouders en verdere geïnteresseerden. De inkom is gratis. U wordt verwacht op donderdag 14 maart 2013 om 19.30 uur in de Robianozaal van Rozenberg S.O., Rozenberg 2 Mol.

U kan telefonisch inschrijven bij het KSOM-secretariaat via 014 20 20 00 en digitaal bij de Dienst Opvoedingsondersteuning Mol via rob.philipsen@ocmwmol.be.

Met vriendelijke groeten van de ouderraden van Rozenberg S.O., Sint-Jan Berchmanscollege, Sint-Lutgardisinstituut en Technisch Instituut Sint-Paulus en de Dienst Opvoedingsondersteuning Mol.