Vijfdejaars organiseerden Paasbrunch voor OCMW op 6 april 2013

Acht meisjes van het 5de jaar uit onze richtingen Boekhouden-Informatica, Secretariaat-Talen, Toerisme en Kantoor zijn ingegaan op de oproep van de CM om zich via de Johh-actie in te zetten voor mensen die langdurig ziek of zorgbehoevend zijn. Johh staat voor ‘jonge helpende handen’ en daagt jongeren uit om de stap te zetten naar vrijwilligerswerk. Ze bedachten onder de bezielende leiding van leerkracht Hanne Jacobs een warm, origineel en enthousiast initiatief voor langdurig zieke of zorgbehoevende mensen en kunnen de Johh-TROFEE of één van de festivaltickets voor Werchter winnen.

Na een brainstormsessie met een medewerker van het OCMW werd er gekozen een activiteit in te richten voor ouderen in serviceflats; een doelgroep die vaak vergeten wordt aangezien er voor hen – in tegenstelling tot ouderen in rusthuizen – vaak geen animatie voorzien wordt. De leerlingen gingen vol enthousiasme aan de slag en spendeerden reeds veel van hun vrije tijd aan dit project: ze vergaderden tijdens de middagpauze, gingen in hun vrije tijd op bezoek bij de ouderen om hen warm te maken voor het initiatief, …

Op zaterdag 6 april gingen de leerlingen de ouderen te voet gaan afhalen aan de serviceflats (naast de school) en kwamen ze naar onze bloemenzaal. Daar gingen ze eerst kienen, met een heuse prijsuitreiking voor elke volle kaart. Om 11.30u werd er dan genoten van de Paasbrunch, met een kleine attentie. Er werd door de leerlingen ook versgemaakte fruitsla aangeboden. Een korte rondleiding door de leerlingen in ons Educatief Reservaat, één van de mooiste plekken van het College, sloot deze activiteit af om 13 uur.