Openingsreceptie Leeronderneming ‘Feeling Fine’: zondag 5 mei, 15.00u

Johan, Kimberly, Jens, Andy en de begeleidende leerkrachten van 7 Retail van het Sint-Jan Berchmanscollege heropenen op zondag 5 mei om 15.00u plechtig hun leeronderneming ‘Feeling Fine’ op een nieuwe locatie: het huis links naast SJB met als adres Jakob Smitslaan 34.

Deze heropening is de bekroning van een drukke periode waarin leerkrachten en leerlingen professioneel met de voorbereiding van de heropening zijn bezig geweest. Een korte receptie en een aanwezigheidstombola maken het de bezoeker extra aangenaam.

De winkel zal van maandag tot vrijdag geopend zijn van 8.00u tot 17.00u. Op woensdag kan u er terecht van 8.00u tot 10.00u en van 12.00u tot 15.00u. Iedereen kan vrijblijvend een bezoekje brengen om kennis te maken met een rijk assortiment: snoepgoed, shoppingbags, schriftjes, koffiemokken en dienbladen, wijn, pasta, thee, chocolade, koekjes en handgemaakte kaarsen.

De leeronderneming is opgericht en wordt beheerd door de leerlingen, begeleid door de leerkrachten en pedagogisch en organisatorisch ondersteund door de UNIZO Stichting ‘Onderwijs & Ondernemen’.

De leerlingen ervaren al doende alle facetten van het ondernemerschap via alle stadia van een onderneming: van het oprichten over het beheer tot de afsluiting. Het doel is dat leerlingen ondergedompeld worden in het zelfstandig ondernemen en ervaren welke voorwaarden essentieel zijn om te slagen: ondernemingszin, ambitie, doorzettingsvermogen, enthousiasme, creativiteit en zelfstandig werken.