Bob Oeyen (6A) ruilt schoolbanken voor onderzoek op VITO.

“Youngster’s  Lab” is een pilootproject  dat met steun van de Vlaamse Regering jongeren van 16 tot 18 jaar wil laten kennismaken met actueel wetenschappelijk onderzoek om zo hun interesse te wekken voor een studie in een STEM-richting (Science, Technology, Engineering and Mathematics). De Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) is één van de gastheren en opent de deuren voor zes laatstejaars uit Vlaanderen waaronder Bob Oeyen. Bob zal een week lang de activiteiten van onderzoeker Bino Maiheu volgen in het kader van een studie naar het “stedelijk warmte-eiland” effect voor Antwerpen en Londen. Dit laatste is een wetenschappelijke naam voor het fenomeen dat het in een stad doorgaans (en zeker ‘s nachts) warmer is  dan op het platteland. Dit effect zal nog versterken in de toekomst omdat we door de klimaatsverandering meer periodes van intense hittegolven te verwerken zullen krijgen. Als je weet dat meer dan de helft van de wereldbevolking in een stad leeft, is een goede kennis van de oorzaken van het “stedelijk warmte-eiland” effect vereist om gepaste maatregelen te nemen.

Op vrijdag 21 juni om 14.00u zal er in de Leonardozaal van het Sint-Dimpnacollege een toonmoment zijn waarin de exploten van de zes Kempense jongeren te zien zullen zijn.