Schrijf-ze-VASTdag: 18 oktober bloemenzaal SJB

De klassieke Schrijf-ze-VRIJdag krijgt dit jaar de naam “Schrijf-ze-VASTdag”. Op 18 oktober voeren we namelijk actie opdat geweld tegen holebi’s bestraft wordt en stopt.

Op vrijdag 18 oktober houdt de leerlingenraad van Amnesty International gedurende de middagpauze van 12.00 u tot 12.50 u weer een grote schrijfhappening. Deze gaat uitzonderlijk door in de bloemenzaal. De leerlingen van het zesde jaar eten die dag hun boterhammen op in de vergaderzaal, samen met de vijfdejaars.

Stop het geweld tegen holebi’s en transgenders!

In vele landen worden meisjes die van meisjes houden of jongens die graag jongens zien gepest, mishandeld of erger: vermoord. Zoals Noxolo Nogwaza uit Zuid-Afrika of Mihail Stoyanov uit Bulgarije. Hun moordenaars zijn nog altijd niet voor de rechter gebracht.

Voor Amnesty International is elke vorm van geweld tegen holebi’s en transgenders een aanslag op de mensenrechten. Haatmisdaden als deze niet bestraffen, werkt bovendien nog meer discriminatie en geweld in de hand.

Doe mee en kom naar de bloemenzaal op 18 oktober om 12.00u ! Tot dan.