Nieuw: digitale planningsagenda

Vanaf dit schooljaar benutten we het medium Smartschool nog meer als informatiebrug tussen de school en thuis. Zo krijgen ouders en leerlingen via de module ‘schoolagenda’ informatie over de planning van taken en toetsen. Die inhoud van de schoolagenda is volledig gebaseerd op de informatie die de leerkracht heeft ingevuld en is dus steeds actueel en accuraat.

Bovendien kunnen leerlingen (en hun ouders) niet alleen zien tegen wanneer ze iets moeten afgeven of een toets moeten voorbereiden, maar ook wanneer die taak of toets werd opgegeven. Deze informatie is een belangrijke stimulans voor leerlingen om na te denken over de planning en de spreiding van hun schoolwerk en biedt goede aanknopingspunten voor ouders die hun zoon of dochter willen begeleiden.

Hoe werkt het?  Rechts op het startscherm van Smartschool vindt u de rubriek Administratie. Klik op de link om de schoolagenda te openen.  Het lesrooster van de klas van uw zoon/dochter zal worden geopend. In dit scherm krijgt u een overzicht van alle lesuren van de huidige week.

Bij sommige lesuren kan een groen boekje tevoorschijn komen. Dit betekent dat op dit lesuur een taak of toets is opgegeven. Wanneer u op een lesuur een geel boekje ziet dan moet er op dit lesuur een huistaak afgegeven worden. Wanneer u op een lesuur een rood boekje ziet staan dan is er op dat lesuur een toets gepland.

Om een overzicht te krijgen van alle geplande toetsen/huistaken kan er een taken- en toetsenkalender afgedrukt worden. Om dit te doen kan u aan de linkerkant in de menubalk klikken op de printer en nadien kiezen voor taken- toetsenkalender.