Morning Tears brengt zijn verhaal in SJB

Koen Sevenants (www.morningtears.be) heeft dinsdag 21 januari uitgetrokken in zijn overdrukke agenda om in Mol te zijn en naar het SJB te komen.

De organisatie Morning Tears werd opgericht in 1999 in China door een groep Chinese rechters. Zij waren zich bewust van de penibele situatie van de kinderen waarvan de ouders gevangen zitten of geëxecuteerd worden/werden. Deze rechters hebben een opvanghuis voor kinderen gemaakt.
Sindsdien bieden de mensen die voor Morning Tears werken deze kinderen een thuis, voorzien hen van voedsel, medische zorg en scholing, en geven psychologische steun die nodig is hen te helpen hun trauma het hoofd te bieden en/of te verwerken.

De klassen 3g, 4b, 4h, 4i, 5k, 7a en 7b zullen o.a. in onze Podiumzaal het boeiende verhaal gepresenteerd krijgen. Voor de collega’s die geïnteresseerd zijn in het verhaal van Koen voorzien we tijdens de middagpauze een sessie in het directielokaal.

Morning Tears is een groeiende groep mensen gericht op de verdediging van het recht van kinderen om op te groeien in een gelukkig thuis. Het zijn transparante NGO’s volledig geleid door vrijwilligers, met vestigingen in België, China, Nederland, Rusland en Spanje. Ze werken al 10 jaar aan het oprichten van kinderdorpen en goede doelen-projecten in China.

Sinds 1999 beheert Morning Tears Children Village (dorp van kinderen) in Xi’an. In 2007 zijn ze begonnen te bouwen aan het kinderdorp Sanyuan Village. En in 2008 hebben ze de Children’s Village in Henan opgericht, speciaal voor kinderen met opgesloten ouders.

Naast het bieden van een thuis voor deze kinderen:

  • trainen zij medewerkers van instellingen die werken met getraumatiseerde kinderen.
  • adviseren zij de lokale overheid en andere organisaties die betrokken zijn bij de bescherming van kinderen.
  • zetten zij druk op de autoriteiten om verantwoordelijkheid te nemen voor de kinderen van de veroordeelden.
  • verlenen zij externe diensten en bijstand. Bijvoorbeeld, het Centrum voor de preventie en behandeling van seksueel misbruik.
  • maken zij de wereld bewust van het lijden en het verdriet van kinderen van wie de ouders zijn geëxecuteerd of in de gevangenis zijn.

Voor nu ligt het zwaartepunt van de projecten in China. Maar Morning tears is de actieprogramma’s in andere landen aan het verkennen, waarvan ze weten dat veel kinderen ook het slachtoffer zijn van verwaarlozing, van marginalisering en sociaal verwaarloosd worden.