6c op Comenius naar Duitsland

Van dinsdag 25 maart tot en met vrijdag 28 maart worden de leerlingen van 6c ondergedompeld in een taalbad Duits.

Op dinsdag bezoeken de leerlingen Keulen, waar ze deelnemen aan een ‘Stadtralley’. Dit houdt in dat ze allerlei  praktische opdrachten in het Duits moeten uitvoeren, terwijl ze de stad leren kennen. Voor het vak esthetica bezoeken de leerlingen het Museum Ludwig.

Op woensdag bezoeken ze de stad Detmold en haar omgeving. Naast de Duitse taal wordt hier dieper ingegaan op  geschiedenis, aardrijkskunde en esthetica. Op het programma staan: das Hermannsdenkmal, die Externsteine, das fürstliche Residenzschloss en de stad Detmold. ’s Avonds zijn we door onze partnerschool uitgenodigd op de handbalwedstrijd TBV Lemgo – TSV Hannover-Burgdorf. Aangezien de ploeg uit Lemgo een aantal spelers aan het nationale team levert is spektakel ongetwijfeld verzekerd.

Op donderdag volgen onze leerlingen een aantal lessen in de Heinrich-Drake-Schule. De 6c’ers stellen ook ons land, onze regio en onze school voor aan de Duitse leerlingen. In de namiddag staat er een gegidste rondleiding in de oude hansestad Lemgo op het programma. Ook tijdens deze dag moeten de leerlingen allerlei praktische opdrachten in het Duits uitvoeren.

Vrijdagvoormiddag staat in het teken van het ‘duokoken’. Elke SJB’er wordt gekoppeld aan een Duitse leerling en samen bereiden ze de lunch voor.

Begeleiders: Joris Branckaerts en Heidi Coertjens