6 Ec-Wi behaalt tweede plaats in finale van Euro Generation Award

“Onze leerlingen van 6 Ec-Wi behalen een mooie tweede plaats en een fikse geldprijs van 700 euro op de finale van de prestigieuze ‘Euro Generation Award’.

De ‘Euro Generation Award’ is een wedstrijd georganiseerd door onze Nationale Belgische Bank. De wedstrijd bestaat uit drie ronden: ronde één bestaat uit een quiz omtrent de geschiedenis en werking van de ECB en NBB, waarbij enkel de twintig beste teams doorstoten naar ronde twee. Die tweede ronde is uitdagend: het opstellen van een essay waarin men het eerstvolgende rentebesluit van de ECB moet voorspellen op basis van een economische en monetaire analyse. Enkel de vijf beste teams uit de tweede ronde gaan door naar de finale ronde drie. Die finale haalt het beste in de leerlingen naar boven: een presentatie en verdediging geven van het economische en monetaire beleid voor het directiecomité van onze NBB.

De finale vond plaats op woensdagnamiddag 26 maart in Brussel. Om de leerlingen te motiveren was er ook een interessante prijzenkast: naast individuele geldprijzen die opliepen tot €150/teamlid was er ook een tweedaagse studiereis voor het winnende team naar de ECB in Frankfurt (3 en 4 april) met een ontmoeting met onze Europese president van de ECB Mario Draghi. Daarnaast waren er ook prijzen voor de winnende school die opliepen tot €1000 voor het winnende team.

De grootste prijs is misschien wel de ervaring die de leerlingen tijdens hun onderzoeksopdracht opdeden in het aanscherpen van hun analytisch vermogen. Volgend jaar streven we naar de eerste plaats…Proficiat aan begeleidende leerkracht Rob Philipsen.”