De cultuurbus rijdt weer !

“Theaterbezoek op vrijwillige basis voor derde graad (ASO-TSO-BSO) en personeel.”

Met enkele leerkrachten organiseren we reeds vele jaren voor vijfde-, zesde- en zevendejaars een cultuurbus. We programmeren voorstellingen die aantrekkelijk zijn voor jongeren en die toch niet direct in hun aandachtsveld liggen. Grenzen verleggen en kijken wat op theatervlak beweegt is de bedoeling, anders dan je normaal op school zou zien. We gaan als volwassenen naar theater en houden van de uitdaging, kijken en beschouwen, genieten en daarna onze kritiek (positief of negatief) spuien. Theater is zeker een manier waarop je taalvermogen verruimd wordt en je cultureel blikveld vergroot.

Wat bieden we? Avondvoorstellingen in cc de Werft in Geel en 1 maal in cc Hasselt. Je krijgt een week voordien telkens een herinnering en een voorbespreking uit één of andere krant. De avond zelf komen we even vroeger naar de schouwburg waar je een korte voorbeschouwing krijgt op datgene wat we die avond gaan zien: hiervoor doen we eventueel beroep op mensen uit de theaterwereld zelf. Nadien kan er tussen pot en pint nagepraat worden, als het nog niet te laat is.

Praktisch: normaal beginuur Werft:  20.15u.  Geschat vertrekuur SJB: 19.30u, meestal terug rond 22.30u. Het vervoer gebeurt door leerkrachten en eventueel bereidwillige ouders.

We hopen hiermee onze naam als culturele school hoog te houden.  Je schrijft je in voor gans de reeks: als je niet aanwezig kan zijn, laat je dit op voorhand weten waardoor we vervanging kunnen zoeken; enkel als er vervanging is, kunnen we het geld terugbetalen.

De 5 voorstellingen kosten 43 euro (tot onze spijt zien we elk jaar de prijzen stijgen, maar ook op cultuur moet blijkbaar bespaard worden….). Je krijgt er wel gratis een vriendenpas van cc dewerft bij (waarde 10 euro) waardoor je andere voorstellingen aan goedkopere tarieven kan boeken. Binnenkort volgt het precieze programma.

Inschrijving: liefst met smartschoolbericht naar Koen Vandecruys, met vermelding van naam, klas, nr, adres met gemeente, en emailadres….of met het strookje van de brief die de leerlingen 5de, 6de en 7de jaar kregen.