Robbe Van Herck 4a in finale Belgische Informatica-Olympiade

De Belgische Informatica-Olympiade is een wedstrijd in programmeren, algoritmiek en logica. Ze is bestemd voor leerlingen uit alle jaren en richtingen van het middelbaar onderwijs in Belgiƫ. De beste kandidaten maken kans op deelname aan de International Olympiad in Informatics (IOI).

Robbe Van Herck van 4a (La-Wi) plaatste zich voor de finale (!) als 21ste van de 135 deelnemers. Bijzonderheid is dat er van de 25 finalisten liefst 20 deelnemers uit het vijfde of het zesde middelbaar komen. Robbe heeft dus sterk gepresteerd als vierdejaarsleerling.

Dit is de vijfde editie van deze wedstrijd. In de halve finale moest men niet kunnen programmeren om deel te nemen en aanvaardde de organisatoren zowat alle belangrijke programmeertalen. Dat is anders in de finale:

  • De finale is in mei. De datum moet nog worden bepaald. Ze zal volledig aan de computer verlopen. De enige toegelaten programmeertalen op de finale zullen C++ en Java zijn.
  • Er worden slechts 25 personen toegelaten tot de finale. Zij krijgen een intensieve begeleiding ter voorbereiding op de finale, waaronder lessen in C++ of Java, algoritmiek, en competitief programmeren.
  • De finale zal direct uitmaken wie BelgiĆ« mag vertegenwoordigen op de Internationale Olympiade Informatica (IOI), in 2015 in Kazachstan.

We duimen met gans SJB voor Robbe in de finale !