Weerbaarheidstraining: Believe in You!rself

In het recente verleden werd er door onze socio-emotionele begeleiders (SEB) – in samenwerking met een student van de opleiding Sociaal Werk aan de Thomas More Kempen – een weerbaarheidstraining uitgewerkt met de naam

BELIEVE IN YOU!RSELF.

Deze training, georganiseerd voor leerlingen van het 2de jaar, werd positief geëvalueerd.

Daarom hebben we besloten om deze training dit schooljaar opnieuw in te richten. Een groep enthousiaste leerkrachten wil graag 2 groepen begeleiden (met telkens een 10-tal deelnemers) om méér weerbaar en sociaal vaardig te worden: één groep leerlingen uit het 2de jaar en een andere groep leerlingen uit het 3de en 4de jaar.

Alle leerlingen van het 2de, 3de en 4de jaar zullen meer informatie krijgen over dit aanbod in de week na de kerstvakantie.

Er zullen zeven sessies georganiseerd worden. De eerste les gaat door op woensdag 21 januari 2015. Na de krokusvakantie volgt nog een terugkomsessie. Het gaat telkens door op woensdag. De bedoeling is om samen te eten op school om 12.00 uur (graag boterhammen meebrengen) zodat de sessie kan doorgaan van 12.30 uur tot 14.00 uur in onze stille ruimte / polyvalente ruimte van de school.

Elke sessie wordt er rond een ander thema gewerkt:

–      “Wie is wie?” : we leren elkaar kennen op een leuke manier

–      “Body language”: we leren wat de invloed is van lichaamstaal

–      “Ontdek je talent”: we werken aan zelfvertrouwen en zelfbeeld en eigen kwaliteiten

–      “Lekker ontspannen”: we leren tot rust komen

–      “Ken je gevoel”: we leren omgaan met gevoelens en emoties

–      “Denk positief!” : we leren kijken naar onze ervaringen vanuit een positieve hoek

–      “Zeg eens nee”: we leren onze grenzen kennen en aangeven aan anderen

–      “Waar is dat feestje?”: we evalueren de training en sluiten feestelijk af

Tijdens deze sessies focussen we op het versterken van de sociale competenties, de weerbaarheid, de draagkracht en het probleemoplossend vermogen. Op deze manier werken we preventief. Daardoor voelen jongeren zich beter in hun vel en krijgen ze meer vertrouwen in hun eigen mogelijkheden.

Misschien hebt u na het lezen van bovenstaande informatie het idee dat uw kind deze sessies wel zou kunnen gebruiken. Als blijkt dat uw zoon/dochter het ook ziet zitten om hieraan deel te nemen, kan u een mailtje sturen via Smartschool naar Christel Theunis, of u kunt mailen naar christel.theunis@sjbmol.be. Bij haar kunt u ook terecht voor bijkomende informatie.

Inschrijven kan tot 16 januari. De eerste les is op woensdag 21 januari 2015.

Met vriendelijke groeten,

Greet Haesbrouck, Lien Hooyberghs, Rebecca Nijs, Marlies Philipsen, Nina Puls als begeleidende leerkrachten.

Christel Theunis en Elio Loos vanwege de SEB.