Leerkracht Frans Vanuytven is Molse Cultuurorganisator

Frans Vanuytven, leerkracht op SJB won op vrijdag 28 februari de Prijs Cultuurorganisator ter waarde van 500 euro en Alex Steurs, oud-leerling van SJB, won de Culturele Carrièreprijs ter waarde van 1 000 euro.  Frans Vanuytven versloeg in een spannende competitie Viviane Vandeweyer en Heidehuizen-Hutten Buitengewoon 2014. Alex Steurs versloeg Viviane Vandeweyer en Frans Cooymans. De Prijs Cultuurorganisator wordt uitgereikt aan de persoon of groep die zich tijdens de afgelopen twee jaren – tussen 1 januari 2013 en 31 december 2014 – op cultureel vlak uitzonderlijk verdienstelijk heeft gemaakt. Criteria zijn onder andere inzet, creativiteit, uitstraling, samenwerking, originaliteit, publieksbereik,…

De Culturele Carrièreprijs is voor een persoon of groep die zich gedurende een langere periode uitzonderlijk verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel vlak, in of voor Mol. De prijs beloont een mooie culturele carrière, in de schijnwerpers of achter de schermen, op vlak van de kunsten, erfgoed of toerisme, of zeker ook op socio-cultureel vlak.

Frans Vanuytven
Met TAMUSEMENT vzw organiseerde Frans Vanuytven in 2014, naast een grote gitaaravond (de GGGG van SJB) en diverse concertuitstappen, voor de 25e en laatste keer op het TISP ook het KKKK of Kleuter- KinderKnalKamp. Opnieuw een hele prestatie om de 365 deelnemers (leiding, keukenploeg, verpleging, logistiek, kleuters, kinderen en jongeren van 3 tot 16 jaar) in goede banen te leiden. Het ‘heengaan’ van het KKKK is zeker niet het einde van de vrijwillige inzet van Frans. Alweer is hij bezig om een nieuw initiatief voor kinderen en jongeren uit de grond te stampen. We kijken al uit naar zijn ‘Mol’s got Talent’!

Alex Steurs
Alex Steurs is al 30 jaar de gemotiveerde en gedreven dirigent van het Harmonieorkest van Mol-Rauw. Met een gezonde visie leidt hij het orkest en slaagt hij erin om zowel orkest als publiek voor heel wat muziekgenres warm te maken. Alex trok in de harmonie de kaart van de jeugd, hetgeen medio de jaren ’80 geen vanzelfsprekende keuze was. Hij verenigde oudere, meer ervaren muzikanten met jeugdige, opgeleide muzikanten en bracht de groep tot gesmaakte optredens met bekende Vlaamse zangers en zelfs tot internationale concertreizen. Dit alles naast de rest van zijn goed gevulde muzikale carrière als saxofoonleraar, muzikant en gastdirigent met concerten doorheen Europa en Amerika.