6 Ec-Wi weer in finale van ‘Euro Generation Award’

Voor het derde  jaar op rij stoten onze leerlingen van 6 Economie-Wiskunde (6a) door naar de finale van de prestigieuze ‘Euro Generation Award’, een wedstrijd georganiseerd door onze Nationale Belgische Bank. De wedstrijd bestaat uit drie ronden: ronde één bestaat uit een quiz omtrent de geschiedenis en werking van de ECB en NBB, waarbij enkel de twintig beste teams doorstoten naar ronde twee. Die tweede ronde is uitdagend: het opstellen van een essay waarin men het eerstvolgende rentebesluit van de ECB moet voorspellen op basis van een economische en monetaire analyse. Enkel de vijf beste teams uit de tweede ronde gaan door naar de finale ronde drie. Die finale haalt het beste in de leerlingen naar boven: een presentatie en verdediging geven van het economische en monetaire beleid voor het directiecomité van onze NBB.

De finale zal plaatsvinden op woensdagnamiddag 22 april in Brussel. Om de leerlingen te motiveren is er uiteraard ook een interessante prijzenkast: naast individuele geldprijzen die oplopen tot €150/teamlid is er ook een tweedaagse studiereis voor het winnende team naar de ECB in Frankfurt met een ontmoeting met onze Europese president van de ECB Mario Draghi. Daarnaast zijn er ook prijzen voor de winnende school die oplopen tot €1000 voor het winnende team.

We zijn als school fier op dit knappe resultaat van onze leerlingen dat onder de deskundige bezieling staat van leerkracht Rob Philipsen. We wensen Ines Daemen, Toon Schrijvers, Andreas Hinsch, Stef Vanbroekhoven en Cis Wellens veel succes !

Twee jaar geleden strandden we op de 4de plaats, vorig jaar op de 2de plaats,…dit jaar?