14 dagen werkplekleren in Decathlon voor 4 Administratie & Retail

Van maandag 16 maart tot en met vrijdag 27 maart maken de leerlingen van het vierde jaar Administratie & Retail kennis met de werkvloer van Decathlon Olen.

Om de competenties van het nieuwe leerplan Administratie & Retail te realiseren en de juiste keuze naar het vijfde jaar te maken, is het goed om te streven naar leersituaties die de reƫle arbeidssituatie zo dicht mogelijk benaderen.

De leerlingen van het 4de jaar krijgen bij Decathlon Olen de kans om mee te werken in het magazijn om alzo kennis te maken met de logistiek. De leerlingen gaan artikelen presenteren en worden ingeschakeld om klanten verder te helpen en te bedienen. Hier wordt het voor de leerlingen duidelijk wat retail en visual merchandising inhouden. De leerlingen leren de verschillende documenten uit de documentenstroom in de praktijk kennen. Daarbij wordt het voor de leerlingen duidelijk wat administratie betekent.

Leerlingen observeren de activiteiten van het bedrijf en nemen actief deel in het bedrijf onder begeleiding van een leerkracht en medewerkers van Decathlon. Op deze manier kunnen de competenties en attitudes sterk worden ontwikkeld.

De evaluatie van de leerlingen verloopt aan de hand van instrumenten die Decathlon ook voor zijn eigen medewerkers hanteert.

Hopelijk wordt deze 14-daagse even boeiend dan vorig schooljaar !

Alvast bedankt aan alle collega’s die in dit project actief zijn.