Volg onze 22 Nica-reizigers op hun blog

Donderdagochtend 2 april is het zover. Om 06.00u vertrekt er een bus met 42 jongeren en 20 begeleiders naar Nicaragua. We stijgen om 11.00u op in Amsterdam om via een tussenlanding in Houston, Texas om 20.40u plaatselijke tijd te landen in Managua. Na een voorbereiding van twee en een half jaar zijn onze jongeren klaar om zich twee weken onder te dompelen in Nicaragua en te ervaren hoe het is om te leven in een land waar niets vanzelfsprekend is. Aangezien het nu droog seizoen is zullen ze het bijvoorbeeld moeten stellen zonder stromend water. Ze leren de projecten kennen die de gemeente Mol via een stedenband al 30 jaar opzet om het dagelijks leven op een duurzame manier te helpen verbeteren. Ze zullen terugkomen met wonderlijke verhalen om de mensen in hun omgeving te sensibiliseren om het belang te doen inzien van een blijvende inzet op ontwikkelingssamenwerking, met de nadruk op het laatste deel van het woord.

Je kan de reis van onze 22 SJB-jongeren en hun begeleiders Wim Van Hout en Koen Vandecruys volgen op volgende blog: https://inleefreisnica2015.wordpress.com/ . We gaan trachten er om de paar dagen iets op te zetten, maar dat zal niet altijd mogelijk zijn.

Voor de geïnteresseerden is op de blog nu reeds het volledige dagprogramma beschikbaar.

Aan onderstaande SJB-deelnemers een boeiende ontdekkingstocht gewenst !:

5A: Lan Lemmens, Emmelien van den Bogaert, Kaat Hennen, Hannah Op de Beeck, Loïc Vandegaer, Emma Vandenberk, Kaat Wouters

 

5B: Joppe Mortier, Sarah Vanleeuwen, Yashin Ver Donck

 

5C: Lotte Donckers, Jovanni Lake, Mats Van Balen

 

5D: Fien Van Gompel, Anneleen Van Hout, Emma De Ridder, Charlotte Gowie, Klaartje Polleunis, Jens Timmermans

 

5E: Melanie Caeyers, Lore Paeshuyse, Nicolien Verhoeven