Zesdejaars nemen deel aan Internationaal Vertelfestival in Alden Biesen

In het seminarie-uur kunnen leerlingen op SJB in het zesde jaar o.a. kiezen voor mondelinge taalvaardigheid Engels. In het teken van deze lessenreeks nemen de leerlingen op vrijdag 24 april deel aan het Internationaal Vertelfestival in Alden Biesen dat ondertussen al aan zijn twintigste editie toe is.

Professionele vertellers gaan er aan de slag met het krachtigste, menselijke wapen: de stem. Zij tonen dat er ogenschijnlijk weinig nodig is om een publiek in te palmen, zolang men dat wapen maar goed weet te hanteren.

De leerlingen schreven ondertussen zelf een verhaal en zullen na de nodige richtlijnen in de les en het bijwonen van drie vertelsessies in de voetsporen mogen treden van Jo Blake Cave, Katrice Horsley en Ben Haggarty. Deze rasechte vertellers ruilen hun thuisland Groot-Brittannië voor één week in voor het Europese vasteland.

We hopen dat het een boeiende ervaring wordt voor onze leerlingen !