SJB loopt met Rode Neuzen rond

1 op 5 Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen, dikwijls met zware gevolgen. Daarom organiseren VTM, Q-Music en Belfius op zaterdag 5 december 2015 de eerste Rode Neuzen Dag. Samen met jou en heel vlaanderen willen we geld inzamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen. Want tienduizenden jongeren krijgen nog niet de zorg die ze nodig hebben. Hoog tijd om daar samen verandering in te brengen!

Hoe? Door te lachen en samen gek te doen. Rode Neuzen Dag wil het taboe doorbreken en via humor de problematiek bespreekbaar maken.

Op SJB sloegen de leerlingen van 6 Humane Wetenschappen, het SJB-crisisteam, de No-Blame werkgroep, het SEB-team en de directie de handen in elkaar om een gecoördineerde actie op te zetten die op 24 en 26 november verkoopmomenten van Rode Neuzen aan 3 euro organiseerde. Met succes: alle 480 bestelde neuzen werden verkocht en er dienden nog 50 neuzen bijbesteld te worden. Met de succesvolle verkoop hebben we 1570 euro ingezameld. Belangrijker nog dan het bedrag was de inhoudelijke duiding die met de actie gepaard ging.

Leerlingen, leerkrachten en klassen konden met hun rode neus ‘gek doen’ en in een fotokamer kruipen op onze speelplaats. Op de Facebookpagina van SJB kunnen jullie de resultaten zien. Op donderdag 14 januari 2016 zullen de winnende foto’s zeker op het gezamenlijk afsluitmoment worden getoond.

De mooie fotocollage die opriep tot deelname aan de actie vinden jullie op deze link.