Feestbier 15 jaar KSOM ook in Casa Gusto van SJB

Ons 15-jaar KSOM feestbier: de Molder Donker of hoe samenwerking soms leuke resultaten oplevert.

Op de recente KSOM-nieuwjaarsreceptie van 8 januari 2016 hebben de aanwezigen kennis kunnen maken met de Molder Donker. De Molse Brouwerij Molana ontwikkelde immers in samenwerking met de leerlingen van de Molse Hotelschool Sint-Lutgardis dit donker streekbier.

Nadien gingen de leerlingen opnieuw aan de slag. Maandenlang hebben zij hun talent aangescherpt en gecultiveerd in hun zoektocht naar een buitengewone harmonie tussen Molder Donker en hun zelfgeselecteerde gerechten. Aan de slag gaan met dit bier, creatief uit de hoek komen, verantwoordelijk zijn voor het proces en het resultaat van het product en de lat steeds hoger leggen waren de uitdagingen. Bijgestaan door Belgische topchefs werden culinaire pareltjes verfijnd en geperfectioneerd.

Op vrijdag 8 januari hebben de aanwezigen ons feestbier samen met een selectie uit al deze ontwikkelde gerechten als aangepaste hapjes kunnen degusteren.

Het uiteindelijk resultaat van deze samenwerking tussen meesterchefs en de leerlingen van de Hotelschool kan iedereen, na reservatie, als volwaardige maaltijd proeven tussen januari en juni 2016 tijdens de volgende 6 gastronomische vrijdagen.

  • Chef Chayenne Werelds in samenwerking met meesterchef Koen Janssens (Broosend Hof)
    Tonijn / noedels / lente-ui / wortel / paksoi / Chinese kool / teriyaki
    Vrijdag 15 januari 2016
  • Chef Daan Goris in samenwerking met meesterchef Stijn Mertens (Bouffard)
    Pladijs / knolselder / raap / duxel / oester / garnaal
    Vrijdag 22 januari 2016
  • Chef Lenny Jacobs in samenwerking met meesterchef Peter Vangenechten (La Belle)
    Ossenstaart / kikkerbil / koolrabi / zwarte look / champignon
    Vrijdag 29 april 2016
  • Chef Jana Nouwen in samenwerking met meesterchef Koen Jansens (Broosend Hof)
    Bosduif / zilverui / espuma / champignons / pompoen
    Vrijdag 13 mei 2016
  • Chef Ben van den Heuvel in samenwerking met meesterchef Peter Vangenechten (La Belle)
    Zalm / bergomat / udonnoedels / komkommer / nori
    Vrijdag 20 mei 2016
  • Chef Ken Nowak in samenwerking met meesterchef Stijn Mertens (Bouffard)
    Eend / rode biet / pompoen / witloof / quinoa / chocolade
    Vrijdag 3 juni 2016

Lunch will be served at 12 o’clock

15,00 euro per gerecht, inclusief 1 Molder Donker (of 1 frisdrank)

Reserveren kan op nummer 014 33 77 08
Meer informatie op www.sintlutgardis.be – Hotelschool Mol.

i.s.m.

Bouffard (Mol) – www.bouffard.be

Broosend Hof (Oud -Turnhout) – www.broosendhof.be

La Belle (Geel) – www.la-belle.be

De leerlingen van 7 Retail van KSOM-school Sint-Jan Berchmanscollege zullen deze Molder Donker – die ook in grootwarenhuizen en tavernes te vinden zal zijn – ook in hun winkel aanbieden.

Let op het detail: op elk van deze flesjes zal op het etiket steeds ons feestlogo van 15 jaar KSOM  duidelijk zichtbaar zijn!

Het assortiment van de leeronderneming bestaat uit koffie, thee, Italiaanse producten, speciale streekbieren en wijnen die de leerlingen zorgvuldig hebben uitgekozen.

U kan in Casa Gusto, te vinden naast het Sint-Jan Berchmanscollege, Jakob Smitslaan 34, de Molder Donker (en zijn blonde zus, Molder Blond) aankopen aan de klantvriendelijke prijs van   € 1,70 per flesje (33cl) en hem door de leerlingen een mooie geschenkverpakking laten aanmeten. De winkel is open elke weekdag van 8.00u tot 17.00u, op woensdag van 8.00u tot 14.00u.