Leerlingen eerste graad en Mols project geothermie

Op maandag 22 en dinsdag 23 februari woonden onze leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van SJB in het kader van het project geothermie de voorstelling ‘ontSTEMd!’ bij. Deze werd gespeeld door een 70 acteurs en dansers waaronder een groot aantal van onze school. De voorstellingen gingen door in de Electrabelhal op de voormalige Balmatt-site, naast de boortoren.

De unieke theatervoorstelling ‘ontSTEMd!’ brengt diepe geothermie en duurzaamheid¬†op een speelse en toekomstgerichte manier. Naast de bekende musicalster Sasha Rosen in de hoofdrol, spelen meer dan 70 creatieve¬†jongeren en 6 volwassenen uit Geelse en Molse middelbare scholen mee in de voorstelling, een afwisseling van toneel met zang, dans en film. Meer dan 2 000 jongeren uit de streek kunnen de spetterende voorstelling bekijken op maandag en dinsdag. Indien succesvol, dan wordt er overwogen om in het najaar over te gaan tot schoolvoorstellingen.

Waarschijnlijk heeft u het al in de pers kunnen lezen: sinds 14 september 2015 is VITO in Mol begonnen met de eerste geothermische proefboring tot een diepte van 3 610 meter. Op die diepte hoopt VITO voldoende warm water te vinden voor een geothermiecentrale die warm water en mogelijk elektriciteit kan produceren. Dergelijke centrales zijn niet alleen in Mol mogelijk maar in een groot gebied in de provincies Antwerpen en Limburg.Reeds bij aanvang heeft VITO er oog voor gehad om jongeren te betrekken bij dit baanbrekend project. Op 4 maart zal de duizendste leerling uit het secundair onderwijs een bezoek brengen aan het speciaal ontwikkelde parcours op de site, waar alle facetten van het boorproces, geothermie en warmtenetten op een bevattelijke manier worden toegelicht.
Ook leerlingen en leerkrachten aardrijkskunde en wetenschappen van onze school zijn hierbij betrokken.