Het regent Olympiade-finalisten: Silke Dreesen (6WE-WI8) in Fysica en Jorgen Aerts (4WEb) in Natuurwetenschappen

De finale van de Vlaamse Fysica Olympiade vindt plaats op 23 april 2016. Dit jaar wordt de finale georganiseerd aan de UGent. SJB is fier om een deelnemer te kunnen afvaardigen die reeds een verleden heeft van twee Wiskunde Olympiades, met name Silke Dreesen van 6WE-WI8. Zij zal zich op 23 april meten met 14 andere finalisten.

Tijdens de proclamatie op zondag 22 mei 2016 zal de eindrangschikking van de finalisten worden bekend gemaakt alsook wie wordt afgevaardigd naar de Internationale Fysica Olympiade 2016 in Zwitserland van 10 tot 18 juli 2016.

Wie benieuwd is te weten wat er allemaal van de finalisten aan kennis wordt verwacht kan eens gaan kijken op https://www.vonw.be/images/Documents/VFO/2016-VFO_Brochure.pdf 

Ook Jorgen Aerts van de klas 4WEb zal zich, maar dan op woensdag 4 mei in Leuven mogen meten met 248 finalisten in de Junior Olympiade Natuurwetenschappen. Jorgen nam ook vorig jaar reeds deel en die ervaring loonde deze keer.

We wensen Silke en Jorgen veel succes en bedanken ook de begeleidende leerkrachten !