Leerlingen 6 Handel met ondernemingsplan in ‘Plankgas’

Annabel Gevers, Elien Ruts en Anouk Steegmans van 6 HA gaan door naar de volgende ronde in de ondernemingsplan-wedstrijd Plankgas. De jury smolt voor hun ‘smoothies’ en hun ‘vintage minibus’. We wensen hen veel succes !

De deelnemers dienen in deze wedstrijd een zo origineel mogelijk startersidee te bedenken. In een eenvoudig, zo realistisch mogelijk ondernemingsplan dient de haalbaarheid ervan aangetoond te worden. De correctheid van de gebruikte bedragen en cijfergegevens moet zo goed mogelijk aangetoond worden. Het ingezonden ondernemingsplan bestaat uit een projectomschrijving (met o.a. een logo, een naam van de onderneming, startersidee), een financieel plan (met o.a. een investeringsplan, financieringsplan, gedetailleerd kostenoverzicht), een marktanalyse en een marketingplan De deelname aan de wedstrijd kadert  in de lessen bedrijfsbeheer.

Het ondernemingsplan van Annabel, Elien en Anouk werd gelezen en beoordeeld door twee leesjuryleden. Daarnaast moesten alle ingezonden ondernemingsplannen deelnemen aan de Pitching-events van 7 tot 11 maart 2016. Na de Leesjury en de Pitching selecteert de jury de 25 beste kandidaten, waaronder onze SJB-leerlingen.

De 25 geselecteerden kunnen deelnemen aan een coachingsessie met experten op 11 april in Antwerpen of op 12 april 2016 in Brussel om hun ondernemingsplan te optimaliseren. Hierbij mogen zij worden vergezeld van hun leerkracht of directie. 

Voor de tweede selectie (halve finale) dienen de 25 geselecteerden vóór 27 april 2016 hun definitief (gewijzigde) ondernemingsplan in. Alle plannen worden gelezen door alle juryleden. De jury komt samen voor deliberatie (9 mei 2016) en 5 geselecteerden gaan door naar de finale.

In die finale verdedigen de 5 finalisten op vrijdag 20 mei 2015 niet enkel hun startersidee voor een jury en zaalpubliek, maar stellen zij hun onderneming ook op een leuke manier voor d.m.v. een podiumact. Deze presentatie mag 12 minuten duren. De 5 finalisten ontvangen naast een trofee een waardevolle prijs in een categorie, één algemene winnaar wordt bekend gemaakt.