Lees hier onze nieuwe Schakeltjes: klik op de link in het artikel

Leerlingen krijgen op SJB heel wat leerstof, maar gebruiken die op hun beurt vaak knap of brouwen er eigen producten mee: we zagen leerlingen lessen in geluk geven aan vierdejaars, we hoorden ze op bezinning over hun toekomst dromen, we zagen ze in werkplekleren uitgedaagd worden, we hoorden ze in het Duits de gastleerlingen uit Lemgo rondgidsen in de school, we zagen ze de slotshow Rode Neuzen in zaal Rex organiseren, we lazen wat een knappe gedichten ze schreven, we zagen hoe geïnteresseerd ze zelf hun studietoekomst verkenden in de snuffelstage of tijdens de infobeurs of SID-in.

Leerlingen krijgen op SJB heel wat leerstof, maar geven ook ongelooflijk veel van zichzelf, vaak ondersteund en bezield door vakkundige en bevlogen leerkrachten. We voelden de ondertussen bewezen zwaartekrachtsgolven zeer duidelijk bij ons schooltoneel ‘Tswet Beest’, echte zw(a)arte kracht van formaat, die wederom aangaf waartoe leerlingen in staat zijn. Die doorgedrevenheid van onze leerlingen is een constante die we vaak gepaard zien gaan met grote aandacht voor inhoud: tijdens het schrijven en voorbrengen van opstellen voor het welsprekendheidstornooi van Rotary, tijdens het werkplekleren van 4AD-RE, tijdens de volgehouden interesse voor de gladiatoren in Tongeren, tijdens de artistieke exploten van leerkrachten en leerlingen in het geothermie-theaterstuk ‘Ontstemd’, tijdens talloze bedrijvenbezoeken die passen binnen de richtingspecifieke vakken. Leerlingen krijgen, maar geven… zelfs hun favoriete Messi T-shirt via de Damiaanactie weg.

Dat alles kan u in artikelvorm lezen in deze Schakeltjes, die je op deze link kan vinden. We gebruiken hem ook graag om onze leerlingen te bedanken: bedankt aan de leescoaches die jonge leerlingen qua taal ondersteunen, bedankt aan de leerlingen die meedenken in alle raden en parlementen, aan de oud-leerlingen die de laatstejaars info gaven over hoger onderwijs, aan de leerlingen die leerlingen van 1B en BVL ontvingen en les gaven, die onze gasten klassevol ontvingen op ons jaarlijks buffet, die steeds de dranken voorzien in de refter, die op de BaOSO-dagen zesdeklassers informeerden, die…

We hopen je te ontmoeten op onze Open Dag van 24 april, waarvoor de vlinder weer vliegt op de leuze van ‘het gewone buitengewoon’. Ook op die dag zal je via allerlei activiteiten weer ervaren tot welke kleurrijke vlinders we op SJB onze poppen laten ontwikkelen. En misschien troont die vlinder je wel mee naar ons Educatief Reservaat waar ondertussen de kerkuil zijn of haar uilenkast heeft gevonden.