SJB: sportieve schoolsprokkels op poëzie en film

Op 25 april ging de sportdag van SJB door. Een resem aan sportactiviteiten die in Mol en omgeving voor optimalisering van de eigen gezondheid en van de klassfeer zorgen. Benieuwd welke de meest sportieve klas van onze school is; deze mag binnenkort nog een tweede sportdag beleven in Rijmenam. Dank aan de sportleerkrachten voor de fijne organisatie. Zie hier een knap filmpje als samenvatting van de sportdag 3de jaars.

Onze atleten maakten een goed beurt op de provinciale atletiekkampioenschappen in Hulshout. Zij plaatsten zich allen voor de Vlaamse kampioenschappen in Oordegem op woensdag 18 mei. Op woensdag 4 mei kunnen leerlingen van de tweede en derde graad deelnemen aan de kernwerking Beachvolley, die doorgaat aan sporthal de Bleukens in Balen. Op woensdag 11 mei wordt er in het kader van de kernwerking een initiatie kajak georganiseerd voor leerlingen van alle graden. Deze initiatie gaat door bij kajakclub MOKKA. In de tweede sessie van 14.30 u tot 15.00 u zijn nog plaatsen beschikbaar. Wil je hiervoor nog inschrijven, contacteer dan snel je leerkracht LO!

Soms uiten onze leerlingen hun voorliefde voor de sport ook in poëzie, zoals Janis Kennis die er de 3de prijs mee won in de Molse poëziewedstrijd van de Molse schooljeugd. Hier zijn gedicht:

 

Mijn rode loopschoenen

Ik trek zo graag mijn loopschoenen aan

en ga er dan echt tegenaan.

In de zon of in de regen

doorkruis ik met mijn loopschoenen Ezaartse wegen

Mijn loopschoenen zijn mijn maten

als ik me niet zo goed voel.

Heb ik stress, of is het thuis een beetje boel,

dan kijk ik naar die rode loopschoenen in de kast

en fluister ik hen toe:

we lopen dadelijk weer samen, zeker en vast.

Met mijn loopschoenen aan mijn voeten

en muziek in mijn oren

voel ik me als herboren.

Ook al worden mijn voeten veel te groot voor mijn schoenmaten

en hebben mijn schoenen ook al enkele gaten,

ik zal ze nooit weggooien, ik hou ze voor altijd bij

want ze maakten mij gelukkig in wat moeilijkere tijden,

die rode loopschoenen van mij.

(Janis Kennis, 1MOb)