GGGG nodigt uit op ‘Unter der Laterne’ op 14 mei in onze Podiumzaal

Gitaren gestemd voor het 15de benefietoptreden !

52 gitaristen, zeven zangers en een groep muzikanten repeteren volop liedjes met een Duitse link voor de GGGG-benefieten van zaterdag 14 mei in het SJB-College in Mol. De Gezellige GitaarGroep is toe aan de vijftiende editie.

Onder het thema ‘Unter der Laterne’ oefenen de leden van de Molse Grote & Gezellige GitaarGroep (GGGG) volop hun akkoorden voor het komende benefietoptreden. De kers op de taart na een schooljaar lang gezellig gitaar leren spelen. Op het podium zullen maar liefst 52 enthousiaste gitaristen tussen tien en zestig jaar plaatsnemen. Bezieler van de GGGG, Frans Vanuytven, barst al van de goesting. “Het is zo plezant om de leerlingen samen bezig te zien”, glundert hij. “We zorgen er tijdens de liedjeskeuze voor dat ook de beginners mee kunnen doen. Thuis gitaar spelen is leuk, maar in groep voor een publiek maakt het toch af.” Frans startte vijftien jaar geleden met lessen gitaar met akkoorden. “Op de muziekacademie was er toen nog geen mogelijkheid om zulke lessen te volgen, terwijl je met akkoorden toch al een heel eind komt”, legt hij uit. “Na twee jaar les volgen, kunnen onze leerlingen gerust wat sfeer brengen rond een kampvuur. De interesse groeit nog elk jaar.”

Benefiet

Op zaterdag 14 mei tonen de leerlingen samen met enkele zangers en een orkest wat ze al kunnen. “De jaarlijkse benefietoptredens sluiten het werkjaar in stijl af”, weet Frans. “We koppelen telkens twee goede doelen vast aan een dagje amusement. Dit jaar steunen we het Sociale Fonds van het SJB-College en Gym Mol. Als thema kozen we ‘Unter der Laterne’. We gaan dus de Duitse toer op, met een Duitse link in elk liedje, zelfs als het Engelstalig is. Ambiance is alvast verzekerd, want we gaan de schlagers niet uit de weg! Een polonaise mag!”

De gitaristen verzorgen twee optredens: in de namiddag om 14u (7 euro inkom) en ’s avonds om 19u (10 euro inkom, bijna uitverkocht). Kaarten zijn te bestellen en info te verkrijgen via frans.vanuytven@telenet.be of 014 31 40 36

 

affiche GGGG_Unter der Laterne_groot