Sociale Wetenschappen Olympiade: Klaartje, Jelmen en Jens (6EC) winnen economie !

Maar liefst 13 SJB-leerlingen stootten door naar de finale van SOWO, waarbij ze een onderzoek hebben gedaan naar een sociaal-economisch onderwerp. Op zaterdag 30 april presenteerden ze hun onderzoek in het Hendrick Consciencegebouw (FOD onderwijs) te Brussel.

De Sociale Wetenschappen Olympiade werkt rond zes thema’s: gezondheid, onderwijs, burgerzin en sociale cohesie, economie, humanitaire hulp en Europa, Media.

Om de stempel ‘leren is saai’ te doorbreken willen we als SJB de deelname aan de SOWO stimuleren om onze leerlingen de mogelijkheid te geven om op een competitieve en speelse manier vaardigheden zoals creativiteit, ambitie, kritische denken, communiceren, probleemoplossend denken en analytische denken te ontplooien zodat ze later uitgroeien tot volwaardige, zelfbewuste en doelgerichte mensen.

Volgende boeiende onderwerpen werden ‘onderzoeksvaardig’ onder de loep genomen:

1) Het effect van het klimaatakkoord op het milieubeleid in Belgiƫ: Christina Swinnen, Mica van Praet, Hannah Ruts;
2) Het ’tax shelter’ in de mediaindustrie: Lan Lemmens en Evert Van Baelen;
3) Een ‘cashless economy’: Klaartje Polleunis, Jelmen Haesen en Jens Timmermans (zie presentatie hier);
4) De invloed van afkomst op tewerkstellingskansen: Emma De Ridder, Charlotte Gowie en Marie Hendrickx;
5) Misleidende marketing: Seppe Nuyens en Jordy Verkuringen.

Klaartje, Jelmen en Jens waren de verdiende winnaars in de categorie economie. Van harte proficiat, trouwens aan alle deelnemers en aan de begeleidende leerkrachten, Mr. Philipsen en Mevr. Coertjens !

De leerlingen ontvingen een geldprijs.