Nieuw ! De SJB-sportsterrenkaart

Vanuit de pijler ‘Leven‘ wil Sint-Jan Berchmancollege volop inzetten op het promoten van voldoende beweging bij leerlingen en personeel. Vorig schooljaar ging de werkgroep Sport Op School aan de slag om te werken rond dit doel. Naast sportinitiatielessen op de sportdag, een badmintontornooi onder het personeel en een Pannakooi op de speelplaats ontsproot ook de SJB Sportsterrenkaart in deze werkgroep.

Leerlingen en personeelsleden kunnen deelnemen aan verschillende geselecteerde sportactiviteiten. Aan elke activiteit is een weging toegekend op basis van fysieke intensiteit. Zo is de veldloop goed voor vier sterren terwijl boogschieten één ster krijgt toebedeeld. Bij het behalen van 10 sterren mag de leerling/het personeelslid zich een sportster noemen en biedt de school een trendy loopshirt aan.

Zoals gezegd hopen we met dit initiatief meer SJB’ers aan het sporten te krijgen. We kijken vol ongeduld uit naar de inschrijvingen en evalueren op het einde van het schooljaar!

Nog eens een overzicht van het aanbod buiten de lessen LO:

Dat een gezonde geest in een gezond lichaam een gevoel van gezondheid met zich meebrengt weet iedereen. Dat je door sport andere mensen leert kennen, je motivatie en doorzetting traint en ook beter kan studeren zijn elementen die schoollopen succesvoller maken.

1. inschrijven middagsporten
Naar jaarlijkse gewoonte gaan ook dit jaar de middagcompetities door in onze school. Deze competities worden beslecht in 4 sporten : zaalvoetbal, volleybal, basketbal 3 tegen 3 en badminton. Je kan je inschrijven per klas. Let wel, indien je inschrijft verwachten we dat je steeds met een ploeg op post bent en dit voor alle 4 de sporten. De competities starten op 12 september! Gelieve je inschrijving tegen dan bij mijnheer Goor bekend te maken.
Je hebt niets te verliezen, alleen maar te winnen! Zo win je veel plezier met je klasgenoten, een betere conditie en gezondheid en mogelijks een extra sportdag op 9 mei! Doen dus!

2. inschrijven SVS-activiteiten kern MOL

In bijlage (kalender SVS kern Mol) vind je een lijst met de SVS-activiteiten van de kern MOL. Dit zijn activiteiten die door de Stichting Vlaamse Schoolsport worden georganiseerd in de Molse scholen. Deze activiteiten hebben een eerder recreatief karakter. Indien je hiervoor interesse hebt kan je je steeds inschrijven bij je leerkracht LO.
Inschrijven dient te gebeuren per leeftijdscategorie. Je kan/mag dus ook een ploeg samenstellen met leerlingen uit verschillende klassen.

3. Inschrijvingen SVS-activiteiten competities

Er zijn ook SVS wedstrijden in de verschillende sportdisciplines. Dit zijn competities met voorrondes. Je start gewestelijk en kan uiteindelijk doorstoten naar Vlaamse kampioenschappen. Deze wedstrijden worden vaak op verplaatsing gespeeld. Hiervoor wordt er vanuit de school vervoer voorzien bij voldoende deelnemers.
Inschrijven dient te gebeuren per leeftijdscategorie. Je kan/mag dus ook een ploeg samenstellen met leerlingen uit verschillende klassen. Voor meer info kan je terecht bij je leerkracht LO of bij de sportgangmaker mijnheer Aerts.

4. Er is ook de sportdag en de extra sportdag. Er is de schaatsweek en de mountainbike-week. Er is…

Sport genoeg dus…