Herdenkingsconcert Frank Billen: zaterdag 8 oktober, Podiumzaal SJB

Frank Billen was en is in Mol nog steeds een naam. Zijn onverwacht overlijden op 17 augustus 2015 vormde niet alleen een groot familiaal verlies, maar de hele muziekwereld ervoer dit als een tragisch gebeuren. Frank had zopas nog nieuwe, kwaliteitsvolle vleugels geleverd aan de Academie voor Muziek en Woord en aan het SJB-college. Als ervaren pianostemmer zorgde hij er telkens voor dat de vele piano-uitvoeringen een streling voor het oor vormden.

Uit dankbaarheid en als warm aandenken aan Frank brengen de Academie voor Muziek en Woord en het SJB-college een herdenkingsconcert voor deze kunstzinnige en minzame man.

De academieleerkrachten Hilde Vandamme, Kristina Nihoul, Dagmar Feyen, Bart Orye en Koen Wellens brengen een hoogstaand muzikaal programma, voor de gelegenheid gebracht op twee vleugels. Oud-leerkracht Reinhilde Berghmans haalt herinneringen op aan Frank als leerling van haar.

De SJB-leerkrachten Annemie Boons en Rik Van Braband brengen daarbij passende po√ętische teksten over pianomuziek en … pianostemmers.

U kan in de Academie voor Muziek en Woord (0473 65 50 87 of muziekacademie@gemeentemol.be of 014 31 38 21) tot 7 oktober terecht voor kaarten aan de prijs van 6 euro (gratis voor -12 jaar).

Warm aanbevolen.