SJB-cultuurbus rijdt opnieuw : 5 avondjes theater 3de graad

Met enkele leerkrachten organiseren we reeds vele jaren voor vijfde en zesdejaars een cultuurbus. We programmeren voorstellingen die aantrekkelijk zijn voor jongeren en die toch niet direct in jullie aandachtsveld liggen. Grenzen verleggen en kijken wat op theatervlak beweegt is de bedoeling, anders dan je normaal op school zou zien. We gaan als volwassenen naar theater en houden van de uitdaging, kijken en beschouwen, genieten en daarna onze kritiek (positief of negatief) spuien. Theater is zeker een manier waarop je taalvermogen verruimd wordt en je cultureel blikveld vergroot.

Wat bieden we? We hebben een optie genomen op vijf voorstellingen. Je krijgt een week voordien telkens een herinnering en een voorbespreking uit één of andere krant. De avond zelf komen we even vroeger naar de schouwburg waar je een korte voorbeschouwing krijgt op datgene wat we die avond gaan zien: hiervoor doen we eventueel beroep op mensen uit de theaterwereld zelf. Nadien kan er tussen pot en pint nagepraat worden, als het nog niet te laat is.

We hebben gekozen uit de programmatie van de Werft in Geel. Spijtig genoeg vielen alle voorstellingen die we kozen in het Getouw tijdens de vakantie of weekend of examenperiode. Als je nog andere zaken in de Werft wil gaan bekijken, kan dat door een simpel telefoontje naar de Werft en te reserveren als “vriend van de Werft”. We hebben geen bus, dus zullen we samen met auto’s rijden, voor hen die niet op eigen kracht in Geel geraken. Zo proberen we de prijs laag te houden. Dit alles kost samen 44 euro (of iets minder afhankelijk van het aantal deelnemers). Indien er toch nog financiële problemen zouden zijn om mee te gaan, neem dan contact op met de begeleidende leerkrachten of de directie.

Het programma: meer info vind je op www.dewerft.be of telkens op www.youtube.com

Normaal beginuur Werft: 20.15u. Vertrekuur SJB: 19.15u à 19.30u, meestal terug rond 22.30u.

  • Do 13 oktober: Socrates: de beroemde apologie van Socrates door Bruno Vanden Broecke;
  • Do 27 oktober: Cie lodewijk/louis: de man die over de Draad kwam (theater);
  • Do 12 januari: Claire Croizé, Ecce Evol, gebaseerd op album Sonic Youth (Dans);
  • Do 2 februari: Bloetvzw en comp. Marius: Ne Swarte (theater van Jan Decorte);
  • Do 23 maart: Liesbet Gruwe/Voetvolk: We’re pretty fuckin far from okay. (Dans).

We hopen hiermee onze naam als culturele school hoog te houden. Je schrijft je in voor gans de reeks: als je niet aanwezig kan zijn, laat je dit op voorhand weten: je zoekt zelf best vervanging en wij zoeken mee. Enkel als er vervanging is, kunnen we het geld van die voorstelling terugbetalen.

Voor meer inlichtingen: Valerie de Raeve, Hans Trimpeneers, Geerd Van den Abbeele, Koen Vandecruys.

Met vriendelijk groeten !

————————————————————————————————————————————–

 

Voornaam en naam:                                                                                                    Klas:

Adres:

Gemeente:

E-mail:

Schrijft zich in voor (omcirkel je keuze(s)); kan ook via Smartschool ter attentie van Koen Vandecruys

  • Cultuurbus: voor 21 september bij één van bovenstaande leerkrachten (of via Smartschool naar Koen Vandecruys). Betaling van € 44 via schoolrekening.
  • Vermeld of je eventueel op eigen kracht naar de Werft in Geel kan komen.