SJB neemt deel aan Zuiddag 2016. Heb jij ook een job in de aanbieding ?

Op donderdag 20 oktober 2016 is het Zuiddag. Meer dan 17.000 scholieren uit 200 scholen uit Vlaanderen en Brussel kruipen voor één dag in de kleren van beroepskrachten. Hun loon gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. In 2016 gaan ze zo, binnen het jaarthema ‘diversiteit en discriminatie’ onder andere aan de slag voor de jongeren uit de favela van Jardim Gramacho in Rio de Janeiro. Een project in samenwerking met de ngo KIYO.

SJB MOL neemt deel aan de Work for Change-actie van Zuiddag met alle vijfdejaars ASO, TSO en BSO.
De godsdienstleerkrachten van het vijfde jaar ondersteunen dit project: Hanne Jacobs, Melissa Devijver, Tom Van Looy, Lieve Hooyberghs en Koen Vandecruys.

De leerlingen gaan op zoek naar een job voor één dag ! Alvast een mooie oefening in solliciteren, waarvoor ze  de nodige ondersteuning krijgen. Zo staan er een pak jobs in de jobbank – kijk maar op www.zuiddag.be/jobbank. Werkgevers kunnen hierop één of meerdere jobs posten. We moedigen jongeren aan om ook zelf op zoek te gaan naar hun werkplek voor één dag.

Misschien kan ook jij één of meerdere jongeren voor een dagje aan werk helpen? Op die manier geef je gemotiveerde jongeren de kans om hun engagement waar te maken. Ter info: bedrijven, organisaties en overheden betalen 50 euro per werkende leerling, particulieren 40 euro. Belangrijk om weten is dat de leerlingen verzekerd zijn door de schoolpolis.

Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren, die hen wereldwijd stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Jongeren krijgen binnen die context de kans om hun competenties te ontwikkelen en te groeien in actief burgerschap. De voorbije jaren is Zuiddag uitgegroeid tot een organisatie die een reëel verschil weet te maken: in oktober 2015 werkten de jongeren liefst 420.000 euro bij elkaar.

Voor bijkomende informatie kan je steeds terecht bij Jolien via jolien@zuiddag.be

Wij kijken uit naar een fijne samenwerking en hopen dat het een leerrijke Zuiddag wordt.