2017 wordt Olympisch Jaar voor SJB

21 453 deelnemers aan de Technologieolympiade en maar 19 finalisten uit de eerste jaren van heel Vlaanderen. En ja hoor, met een kanjer van onze school: Ferre Smeets uit 1 Latijn C zal op 18 maart deelnemen aan deze finale. In de universiteit van Gent zal hij nog een theoretische en een praktische proef afleggen. Er zal opnieuw een grote belangstelling van bedrijven en ministers zijn naast een zeer mooie prijzenpot. Maar vooral een geweldige ervaring voor Ferre. Meer info: technologieolympiade.be

Lennert Luyckx en Robbe Van Herck van 6WE-WI8 zitten dan weer in de finale van de Informatica Olympiade. Uit 512 deelnemers behaalden ze beiden de 2de hoogste score in de voorronde. Lennert en Robbe zullen zo samen met 13 anderen op zaterdag 11 maart de finale ‘spelen’. SJB is als enige school met twee leerlingen vertegenwoordigd in de finale.

De klas 6WE-WI8 levert ook nog toegangsticketten voor de tweede ronde van de Chemie Olympiade waarop de namen van Daan Mariën, Robbe Meersman en Jo Wouters staan geschreven. Hopelijk krijgen deze heren ook een ticket voor de finale te pakken. We weten meer op woensdag 22 februari.

Ook in de Jeugd Wiskunde Olympiade stoten er 7 leerlingen van het vierde jaar door naar de tweede ronde: Bram Claes, Lien Dorssemont, Yana Mijnendonckx, Lennert Nijs, Lien Terryn, Mirte Van Baelen en Robbe Van Hoof.

De traditie van SJB in de Wiskunde Olympiade wordt door volgende 4 leerlingen hoog gehouden in de tweede ronde: Tuur Geenen, Lennert Luyckx, Seppe Slegers en Tristan Trouwen. De tweede ronde zal doorgaan in de Universiteit Antwerpen op woensdag 8 maart.

Op woensdag 15 maart zullen ook 4 leerlingen uit de tweede graad deelnemen aan de Jeugd Wetenschappen Olympiade. Hopelijk vinden zij inspiratie in de bovenstaande knappe prestaties.