Leerlingen 6MT en 6ST op Duitse taaluitwisseling

Van dinsdag 7 maart tot en met vrijdag 10 maart worden de leerlingen van 6 Moderne Talen (ASO) en 6 Secretariaat-talen (TSO) ondergedompeld in een taalbad Duits tijdens de uitwisseling naar Lemgo (D).

Deze uitwisseling heeft drie bedoelingen:

– De leerlingen onderdompelen in een Duits taalbad en dat intensifiëren door logeren bij Duitse gastgezinnen. Leerlingen dienen 1-op-1 Duits te praten.

– De leerlingen leren het Duitse onderwijssysteem – dat erg verschilt van het Vlaamse – beter kennen.

– De leerlingen maken doorheen de 3 dagen uitgebreid kennis met de rijke Duitse cultuur.

Op dinsdag bezoeken de leerlingen Keulen, waar ze deelnemen aan een ‘Stadtralley’. Dit houdt in dat ze allerlei  praktische opdrachten in het Duits moeten uitvoeren, terwijl ze de stad leren kennen. Voor het vak esthetica bezoeken de leerlingen het Museum Ludwig.

Op woensdag bezoeken ze de stad Detmold en haar omgeving. Naast de Duitse taal wordt hier dieper ingegaan op  geschiedenis, aardrijkskunde en esthetica. Op het programma staan: das Hermannsdenkmal, die Externsteine, das fürstliche Residenzschloss en de stad Detmold.

Op donderdag volgen onze leerlingen een aantal lessen in de Heinrich-Drake-Schule. De SJB-leerlingen stellen ook ons land, onze regio en onze school voor aan de Duitse leerlingen. In de namiddag staat er een gegidste rondleiding in de oude hansestad Lemgo op het programma. Ook tijdens deze dag moeten de leerlingen allerlei praktische opdrachten in het Duits uitvoeren.

Vrijdagvoormiddag staat in het teken van het ‘duokoken’. Elke SJB’er wordt gekoppeld aan een Duitse leerling en samen bereiden ze de lunch voor.