5HA, 5IB en 5ST gaan voor ‘eerlijke handel’ en ondersteunen ‘Oxfam’ en ‘Time for Lyme’

Volgende week nemen enkele leerlingen van 5HA, 5IB en 5ST deel aan de week van de eerlijk handel. Zij plannen volgende activiteiten:

  • Ze verkopen Oxfam-producten op de speelplaats van blok A (containerklas):
    • Chips (paprika en zout) €1,50
    • Chocoladerepen (melk en praliné) €1,50
    • Nougatrepen €1,00
    • Fruitsappen (sinaasappel, tropical en world shake) €1,50 + €0,50 waarborg voor het flesje dat je terugkrijgt als je het flesje terug komt afgeven.
  • Ze organiseren ook een fietswedstrijd op 2 hometrainers tijdens de middagspeeltijden. Tijdens de eerste shift van de middagspeeltijd is er een jongenscompetitie op maandag en dinsdag en een meisjescompetitie op donderdag en vrijdag voor de leerlingen van de 1ste graad. Leerlingen van de 2de en 3de graad kunnen elkaar onderling uitdagen voor een wedstrijdje. De snelste fietser van de dag ontvangt een gratis Oxfam-product.

Rotary Mol looft per gereden kilometer of de hometrainers 1 euro uit voor het goede doel, m.n. Time for Lyme. Een organisatie die opkomt voor wetenschappelijk onderzoek en sensibilisering omtrent de ziekte van Lyme. Ook op onze school worden leerlingen getroffen met deze ziekte. Steun hen en kom fietsen of koop een eerlijk Oxfam-product. Ook de opbrengst van de verkoop gaat naar deze organisatie.

Meer info: https://www.timeforlyme.eu/nl/ en https://www.fairtradeday.be/nl

Met vriendelijke groeten

Het Oxfam-team