Werkplekleren voor leerlingen 5 Administratie & 5 Retail

Vanaf maandag 29 mei tot en met woensdag 31 mei 2017 werken de leerlingen van het vijfde jaar Administratie & Retail mee op de werkvloer van  Alma, Lidwina Stichting, Carrefour, Bard, De Witte Meren en Nike binnen de idee van werkplekleren.

Om de competenties van het nieuwe leerplan Administratie & Retail te realiseren, is het goed om te streven naar leersituaties die de reële arbeidssituatie zo dicht mogelijk benaderen.

De leerlingen van het 5de jaar krijgen bij Alma, Lidwina Stichting, Carrefour, Bard, De Witte Meren en Nike de kans om mee te werken in het magazijn, zij maken kennis met de logistiek. De leerlingen gaan artikelen presenteren en worden ingeschakeld om klanten verder te helpen en te bedienen. Hier wordt het voor de leerlingen duidelijk wat retail en visual merchandising inhouden.

Leerlingen observeren de activiteiten van het bedrijf en nemen actief deel in het bedrijf onder begeleiding van een leerkracht en medewerkers van bovenvermelde bedrijven. Op deze manier kunnen de competenties en attitudes sterk worden ontwikkeld.

Deze activiteiten kaderen in het leerplan en de competentiemeting zal punten opleveren die meetellen voor het rapport.