SJB neemt met leesgroep deel aan ‘De Inktvinger’

‘De Inktaap’ was een leesproject waarbij jury’s uit scholen van Vlaanderen, Nederland en enkele Nederlandse ex-kolonies drie boeken beoordeelden. Elk boek had een belangrijke literaire prijs gewonnen. Tijdens de slothappening werd de auteur wiens boek als het beste uit de bus kwam, bekroond met de ‘Inktaap’.

Door subsidieproblemen haakt Vlaanderen dit jaar af, maar komt er wel een alternatief: de Inktvinger. Ook dit is een leesproject, waarbij een schooljury kiest tussen drie succesboeken:

‘Wil’ (Jeroen Olyslaeghers)

‘Rivieren’ (Martin Michael Driessens)

‘De tolk van Java’ (Alfred Birny)

‘Lezen’, ‘discussiëren’, ‘recenseren’ en ‘reflecteren’ zijn de kernwoorden van ‘De Inktvinger’. Alles werkt toe naar een feestelijk ontmoetingsmoment met de auteurs.

Het project start ook op onze school. Weldra ontvangen we het boekenpakket en kunnen we aan de slag. Als je graag deel uitmaakt van de SJB-jury, dan kan dat door één van de begeleiders (Hans Trimpeneers en Paul Heylen) te contacteren. We verdelen dan de boeken en vergaderen op informele wijze tijdens de middag op school. Je mag uiteraard ook je leerkracht Nederlands contacteren met de vraag of je een Inktvingerboek mag lezen in de plaats van de opgelegde huislectuur.

Hopelijk slagen we er ook dit schooljaar in om een leuke leesgroep te vormen!