Schrijf je in voor de avondstudie: steeds populairder

Met onze avondstudie willen we leerlingen de kans geven om in optimale omstandigheden te studeren: in stilte en even zonder storende prikkels van alle moderne media.

Leerlingen kunnen in onze luchtige vergaderzaal naar de avondstudie komen op maandag, dinsdag en donderdag. De avondstudie begint om 15.45 uur zodat de leerlingen na het beëindigen van de lessen 5 minuten tijd hebben om zich even te ontspannen, iets te eten en naar het toilet te gaan.

De avondstudie bestaat uit twee studiemomenten: een eerste van 15.45 uur tot 16.30 uur en een tweede van 16.35 uur tot 17.20 uur. Tussen beide studiemomenten is er een zoempauze van 5 minuten.

Leerlingen die naar de avondstudie komen, kunnen kiezen tussen enkel het eerste studiemoment, het tweede studiemoment of beide momenten. Wie alleen voor het eerste studiemoment kiest, kan de studiezaal tijdens de zoempauze verlaten.

Leerlingen kiezen voor  maandag, dinsdag en donderdag of kiezen voor één of meerdere dagen.

Ze worden minstens één trimester lang op de dagen en de momenten waarvoor ze inschrijven verwacht. De toezichthoudende leerkracht zal de aanwezigheid op de studiekaart van de leerling noteren zodat ouders op de hoogte zijn van de aanwezigheid.

Tijdens de vakanties en de proefwerken is er geen avondstudie. Wel kunnen leerlingen tijdens de proefwerken op school studeren in de namiddagstudie.

Om een optimale studie-omgeving te creëren, verwachten we dat onze leerlingen een aantal afspraken naleven. Deze afspraken worden voor goedkeuring gehandtekend bij het eventuele aangaan van het contract ‘avondstudie 2017-2018’ dat leerlingen binnenkort mee naar huis krijgen.

Leerlingen kunnen in de avondstudie beschikken over gratis draadloos netwerk om schoolwerk op de laptop uit te voeren.