Amnestyraad SJB: schrijfactie op 20 oktober (filmpje !)

De SJB-Amnestyraad mag terugblikken op een aantal geslaagde campagnes in het recente verleden, waarbij ze o.a. aandacht had voor de kinderrechten.

Een originele uitnodiging staat ook dit schooljaar garant voor een massale opkomst voor de schrijfactie met de titel ‘Recht op Vrije Meningsuiting’. We hopen na de actie heel wat leerlingen te zien rondlopen met het gele bandje van AI dat ze krijgen na het schrijven van een brief.

Dit jaar lanceerde onze SJB-Amnestyraad onder voorzitterschap van leerling Karel Peetermans volgende oproep: “Het is aanstaande vrijdag 20 oktober de Schrijf-Ze-Vrijdag van Amnesty International en onze school gaat mee brieven schrijven voor het goede doel. Daarom komen we ’s middags samen om brieven te schrijven: in A 0.01 – A 0.06 en eventueel in de Vergaderzaal.”

Vergeet niet je eigen pen mee te nemen !

De leerlingen versterken hun oproep met volgend ludieke filmpje.