Nicaraguaanse avond met Katia Cardenal op 18 november in onze Podiumzaal

Op zaterdag 18 november om 20.00u treedt Katia Cardenal – samen met haar dochter Nina Torres – op in SJB Mol.

Katia is een bekende zangeres in haar thuisland, Nicaragua, waar zij jarenlang samen met haar broer het muzikale ‘Duo Guardabarranco’ vormde. Samen zongen ze sociaal geïnspireerde liederen waarmee ze over de hele wereld optraden, van Latijns-Amerika over de Verenigde Staten tot Europa en Rusland. Na de dood van haar broer Salvador werkte Katia solo verder en trok ze met haar muziek opnieuw de hele wereld rond. Ondertussen wordt ze op gitaar begeleid door haar dochter Nina en werkt ze samen met andere nationale en internationale groepen. Daarbij is niet alleen de muziek, maar zeker ook de boodschap in haar teksten enorm belangrijk.

In 2015 gaf zij op uitnodiging van de Nicaraguaanse ambassade al enkele optredens in België, waaronder één in ons eigenste Getouw, wat heel wat positieve reacties opleverde. We zijn dan ook heel blij dat we haar hier opnieuw mogen verwelkomen, met ondertussen weer enkele nieuwe, prachtige nummers uit haar repertoire.

Via deze link krijg je een voorsmaakje van haar muziek: https://www.youtube.com/watch?v=mglLT_CJax8

In het voorprogramma brengt oud-leerling Lieven Van Vaerenbergh met het programma ‘Ondertiteld’  (Sous-titré) een greep uit zijn eigen vertalingen van Franse chansons.

Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar in de Wereldwinkel, bij de inleefreizigers, via Smartschool met een bericht aan begeleidster Tinne Maes of bij Lief Tips op 014 33 15 63 of lief.tips@dsomol.be