SJB Mol stimuleert ondernemingszin: 7 Administratie lanceerde drie studentenbedrijven op 14 november

Om te slagen in hun zevende jaar, mogen de studenten van 7 Administratie van SJB een studentenbedrijf starten. Dit jaar zijn er drie: Amanoo, myGlass en Puur Genot.

Voor de opening van hun studentenbedrijven organiseren de drie bedrijven een aandeelhoudersvergadering die doorging op 14 november om 19 uur in de school. Tijdens deze vergadering waarbij de deuren officieel openden, was iedereen uitgenodigd zonder voorinschrijving.

“Het is een grote uitdaging die wij willen aan gaan, al zal het heel moeilijk worden, willen we ons uiterste best doen” zegden de studenten uit het bedrijf. “We willen zo efficiënt mogelijk werken aan ons studentenbedrijf en hopen dat alles goed gaat.”

Een voorbeeld: studentenbedrijf Puur Genot stelt zich voor

Vier leerlingen van het Sint-Jan Berchmanscollege in Mol hebben dit jaar hun eigen studentenbedrijf opgestart, genaamd Puur Genot. Op dinsdag 14 november 2017 zal de eerste aandeelhoudersvergadering plaatsvinden. Dit zal doorgaan in de Kapittelzaal van de school. Hierbij zullen drie verschillende studentenbedrijven zichzelf voorstellen aan hun aandeelhouders, familie en vrienden.

Assortiment

De keuze was snel gemaakt bij de 4 meisjes van Puur Genot, ze hebben er samen voor gekozen om badproducten te gaan verkopen. Hierbij willen ze de mensen kwalitatieve producten aanbieden die toch zeer betaalbaar zijn. Ze kopen hun producten aan bij een groothandel voor een lagere prijs en verkopen ze daarna met een meerwaarde door aan hun klanten. Wat wordt er juist bedoeld met de ‘meerwaarde’? Wel, ze zouden graag leuke pakketten maken voor de klanten met verschillende producten in. Je kan bij hen terecht voor handzeep, badkaviaar, zeepmacarons, lolly’s die gemaakt zijn van zeep en bruisballen in alle geuren en kleuren.

Naam studentenbedrijf

Het schooljaar was nog maar net gestart of de vier leerlingen van 7 Administratie begonnen al meteen na te denken over een geschikte naam voor hun studentenbedrijf. Na veel wikken en wegen zijn ze op de naam Puur Genot gekomen. De naam zegt het zelf, puur genieten. Een lekker warm bad met een beetje badkaviaar en een leuke bruisbal met een heerlijke geur: daar kan iedereen wel eens goed van genieten.

Startkapitaal

De leerlingen hebben zelf voor het startkapitaal moeten zorgen. Ze mochten zes aandelen van hun bedrijf verkopen aan leerkrachten, familie of vrienden. Per aandeel betaal je €10. Als alle leerlingen hun aandelen verkocht hadden kwamen ze samen op een startkapitaal van €240,00. Niet zo heel veel, maar de leerlingen hebben reeds bewezen dat het kan. Op het einde van het schooljaar wordt er gekeken of Puur Genot winst of verlies heeft gemaakt. Zo krijgen de aandeelhouders hun bedrag teruggestort; hopelijk met wat winst erbij.

Verkoopmomenten

Om producten van Puur Genot aan te kopen kan men via de webshop www.puurgenot.be een bestelling plaatsen. Daarna kunnen de producten afgehaald worden aan de school of thuis bezorgd door een medewerker van Puur Genot. Op de aandeelhoudersvergadering zullen de producten voor de eerste keer verkocht worden. Er worden ook verschillende verkoopmomenten georganiseerd. Bij de rapportafhalingen, op kerstmarkten of tijdens andere momenten zoals de opendeurdag van de school bijvoorbeeld, zal het team van Puur Genot hun producten te koop aanbieden.

Sociale media

Voor hen die Puur Genot graag op de voet volgen, dit kan via hun sociale media:

Facebook: Studentenbedrijf Puur Genot

Instagram: puur_genot

Voor meer informatie over het studentenbedrijf Puur Genot:

Céline Cuypers
Zaakvoerder Puur Genot

Sint-Jan Berchmanscollege Mol

Jakob Smitslaan 36

2400 MOL

E-mail: puur.genot@hotmail.com

Telefoon: + 32 14 31 18 41
Gsm: + 32 485 25 97 08