Leerlingen 6EC-WI in finale ‘Euro Generation Award’ !

Julie van den Bulck en Stef Vanaken van de klas 6EC-WI nemen onder begeleiding van mijnheer Philipsen deel aan de Euro Generation Award van de Europese Centrale Bank. Ze hebben een tijdschrift gemaakt omtrent de huidige economische en monetaire situatie van de eurozone.

Daarmee stootten ze door naar de finale waarbij ze op 22 maart in de namiddag een presentatie mogen geven in het auditorium van onze Nationale Bank van België.  Ze dienen dan hun analyse te presenteren omtrent het economische beleid van de eurozone, hun beleidsvoorstellen voor de Europese Centrale Bank te beargumenteren en antwoorden te geven op actuele veranderingen op de financiële markten.

Hun tijdschrift is professioneel uitgewerkt en  kan op de link hieronder ingekeken worden door geïnteresseerden. Het is een videobestand van het tijdschrift waarbij ze de kernpunten ervan toelichten:

https://youtu.be/znHrayOu0Lk

We hopen met dit tijdschrift, een mini-Trends, te scoren in de finale !

Wordt vervolgd!