Onderzoeksteam van SJB neemt deel aan ‘Nuclear Game Challenge’ van SCK

Met de ‘Nuclear Game Challenge’ willen het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK•CEN) en het Joint Research Centre (JRC – onderzoekscentra van de Europese Commissie) een brede kijk geven op nucleaire wetenschap en haar toepassingen en tegelijk teamskills, creativiteit en kritisch denkvermogen van leerlingen secundair onderwijs op de proef stellen. Echt iets om onze SJB-leerlingen door te laten uitgedaagd worden onder bezieling van hun leerkrachten.

Diet Caerts (6WE-WI6b), Ellen Stubbe (6LA-WE), Cecile Adriaensen (6LA-WE), Ben Jacobs (6WE-WI8) en Celine Van Hout (6WE-WI8) bedachten en ontwikkelden met hun team, na het kick-off evenement en met ondersteuning van je SCK•CEN een educatief spel rond nucleaire wetenschap en toepassingen dat nadien gebruikt kan worden in de klas of daarbuiten.

Het educatief spel werd beoordeeld door een jury van wetenschappelijke experten van JRC en SCK•CEN op o.a. creativiteit en wetenschappelijke correctheid.

Onze leerlingen dwongen respect af van hun leerkrachten en behaalden een mooie 6de plaats op 18 deelnemers.