SJB eert in de Kennisacademie op de Erfgoeddag 22 april zijn ‘straatnaamgever’ Jakob Smits

Erfgoeddag en Kennisacademie SJB: Lezing door Fernand Van Gompel: ‘Jakob Smits en de Molse schilderskolonie’.

De Kennisacademie van het Sint-Jan Berchmanscollege verwelkomt op zondag 22 april voor de derde lezing van dit schooljaar Fernand van Gompel.

Als leerling van de retorica studeerde Fernand van Gompel in 1951 aan het college af en hij heeft na zijn studies Germaanse Filologie zijn hele carrière les gegeven aan het college. Daarnaast was hij ook inspecteur voor het vak Engels in het secundair onderwijs.

Fernand is mede-oprichter van het Jakob Smits museum en was gedurende 15 jaar conservator van het museum. Hij heeft talloze publicaties over Jakob Smits verzorgd en geeft ook lezingen over de schilder.

De lezing vindt plaats op zondag 22 april 2018 om 10.30 uur in de vrije basisschool Stapsteen van Mol-Sluis (Sluis 156), die tegenover het Jakob Smitsmuseum is gelegen. Na de lezing is er gelegenheid om een gratis bezoek te brengen aan het Jakob Smitsmuseum.

De toegang tot de lezing is ook gratis en vooraf reserveren hoeft niet.

Opgelet: Anders dan aangegeven in de brochure van Erfgoeddag 2018, gaat deze lezing door in basisschool Stapsteen te Mol-Sluis om 10.30u (en niet op SJB).

Tot dan !