Concertvertelling ‘De cello van Pablo’ op zondag 30 september in onze Podiumzaal

Het SJB-college & de Muziekacademies Geel en Mol nodigen u op zondag 30 september om 10.00u uit in de Podiumzaal van SJB voor een concertvertelling.

De Catalaan Pablo Casals wordt beschouwd als de grootste cellist van de 20ste eeuw. Hij zei ooit: ‘Mijn cello is mijn oudste vriend, ja … hij is mijn levensgezel. Ik hou van hem en hij houdt van mij. En hij klinkt zo mooi omdat hij wil dat ik gelukkig ben.’ Casals is ook gekend als componist en dirigent. In de loop van zijn lang leven maakte hij vele platenopnames, waarvan de cellosuites van Bach het meest bekend zijn. Pablo Casals zal onze gids zijn tijdens deze concertvertelling waarbij woord en muziek perfect aansluiten op elkaar.

An Van Reeth (leerkracht muziekacademie Geel) en Jan Sciffer (leerkracht muziekacademie Mol) staan borg voor wondermooie muziek op cello en piano. Rik Van Braband (oud-leerkracht SJB-college Mol) weeft dit alles met proza en poëzie op een lyrische manier aan elkaar.

Deze voorstelling is gratis voor de leerlingen van het Sint-Jan Berchmanscollege, van de Molse en Geelse Muziekacademie.

Andere bezoekers betalen €10 ter plaatse. Vooraf reserveren hoeft niet.

Hopelijk tot zondag 30 september. De voorstelling start om 10.00u en eindigt om 12.00u.

Deze activiteit wordt ondersteund door de ‘cultuurvrienden van SJB’.