Resultaten ‘Curieuze Neuzen’: Jakob Smitslaan is ‘groen’

Na 4 maanden wachten was het op 29 september zo ver. De ouderraad en directie SJB ontvingen de resultaten van de luchtmetingen aan de SJB-schoolpoort in de Jakob Smitslaan. We zagen een groene bol op de meetkaart.

We meten hier voor onze deur 19.4 microgram per kubieke meter aan NO2 concentratie. Dat maakt dat we het predicaat ‘goed’ krijgen. We zitten daarbij onder het Vlaams gemiddelde van 22,8 microgram.

Niet alleen de luchtkwaliteit in onze straat telt. Dat zet opluchting over groene of paniek bij rode bollen in een ander perspectief. Om het beeld juist te hebben, moeten we ook kijken naar de luchtkwaliteit op de plaatsen waar we wonen, werken, winkelen, school lopen of ontspannen. En hoe we ons doorheen de dag verplaatsen.

Dus laten we allen vooral blijven stappen en trappen vooraleer we gaan rijden zodat we zowel thuis, op school als onderweg een goede luchtkwaliteit kunnen blijven garanderen.

Namens de SJB-ouderraad

Meer meetresultaten vind je op  https://curieuzeneuzen.be/