Leeronderneming 7 Retail ‘Nidodoro’ opende op 17 oktober

Op woensdag 17 oktober openden de zes leerlingen uit het zevende jaar Retail van het Sint-Jan Berchmanscollege officieel hun eigen winkel ‘Nidodoro’. Deze leeronderneming vormt het sluitstuk van hun opleiding en zal een schooljaar lang door hen beheerd worden.

De leerlingen van 7 Retail, Aleyna, Laura, Marie-Lynn, Nancy, Talicha en Zoë openden hun leeronderneming ‘Nidodoro’ met een speech en een stijlvolle receptie die doorging op 17 oktober 2018 om 19.00u. De genodigden, waaronder plaatselijke Unizo-voorzitter Urbain Verbruggen konden die avond voor de eerste keer kennismaken met de winkel en de leerlingen gaven ook meer uitleg over het ontstaan, de producten en de bedoeling van de winkel.

Het begin

Voorafgaand aan deze opening, hebben de leerlingen reeds veel werk verzet. Onder het wakend oog van hun leerkrachten bedachten ze het hele concept, kozen het assortiment en legden de nodige contacten met leveranciers. Daarnaast creëerden ze het interieur, de naam en het logo, maar ook alle noodzakelijke, administratieve documenten. Kortom, alles wat bij een echte leeronderneming komt kijken.

Het assortiment

Zoals de naam van het bedrijf reeds doet vermoeden zal er een interessant aanbod zijn van hedendaagse koffiemokken en kopjes. De leerlingen kozen voor een breed assortiment, gaande van thee, koffie en andere koffiebenodigdheden tot koekjes, snoep, frisdrank, wijnen en bieren. Hiermee hopen ze een breed publiek aan te spreken.

Het doel

“Met deze leeronderneming willen we de leerlingen praktijkgerichte ervaring laten opdoen, die hen beter voorbereidt op het bedrijfsleven,” zegt Veronique Maerschalck, leerkracht Ondernemingsorganisatie. “Het specialisatiejaar geeft hen de kans om de theorie en leerstof van de voorbije jaren te verdiepen en te koppelen aan de noden van de arbeidsmarkt.” Daarnaast streven de leerlingen vooral naar tevreden klanten die graag terugkomen.

Praktische informatie

De winkel is gelegen in de Jakob Smitslaan 34 naast het Sint-Jan Berchmanscollege in Mol.