Het Grote Oor herneemt zijn soldatenrevue ‘Fronttaal’ op 9 en 10 november

Op de vooravond van de 100ste verjaardag van het einde van Eerste Wereldoorlog speelt Het Grote Oor, misschien wel voor de laatste keer, de voorstelling Fronttaal in de Podiumzaal van SJB op vrijdag 9 en zaterdag 10 november. Voor deze gelegenheid hebben ze nog flink aan hun revue gesleuteld om hem nog beter te maken.

In deze jubileumjaren kwam de Eerste Wereldoorlog uitgebreid en op alle mogelijke manieren aan bod. Elke tentoonstelling, herdenking of voorstelling, elk concert of project belicht de tragiek, de miserie, de tristesse van de oorlog. Wij van Het Groote Oor gaan daar – als onvervalste cabaretgroep – regelrecht tegenin. Maandenlang gingen wij juist op zoek naar humor tijdens die vier jaren durende ellende. Want humor was en is een doeltreffende manier om de miserie te vergeten: lachen met je eigen ellende maakt het verdriet automatisch al kleiner.
Die humor vonden we in authentieke marktliederen en soldatenliedjes, in volksromans en streekverhalen, in spotprenten en volkse grappen. Waar volgens ons essentiƫle zaken ontbraken, schreven we zelf passende teksten of bijbehorende melodietjes die een mooie eenheid vormen met het historische materiaal. Waarbij het aan het publiek is om te raden wat van Fronttaal uit De Grooten Oorlog stamt en wat van Het Groote Oor afkomstig is. Wedden dat je het geregeld fout zal hebben?
De hele voorstelling is opgevat als een soldatenrevue, zoals ze indertijd georganiseerd werden als broodnodige ontspanning achter het front.Deze voorstelling werd mogelijk gemaakt dankzij de gewaardeerde steun van k.ERF, de Vlaamse Overheid, de Gemeente Mol en het Museum Kamp van Beverlo.De opbrengst van deze dubbele opvoering gaat naar Zaba Kina, een Molse 4de Pijler die in het woelige Congo prachtig educatief werk verricht.

Een heerlijke samenwerking tussen Het Grote Oor, Zaba Kina vzw en het Sint-Jan Berchmanscollege.

Kaarten kosten 10 euro en zijn te bestellen op 0477 97 25 98 of op tjen.martens@gmail.com

Komt dat zien !